Zbog jedne greške koju svi pravimo veš mašina troši daleko više struje! Dobro obratite pažnju (Foto)

Zbog jedne greške koju svi pravimo veš mašina troši daleko više struje! Dobro obratite pažnju (Foto)

Zbog uobičajene pogreške koju svi radimo, perilica za rublje može potrošiti dvostruko više električne energije. Unatoč jasnim uputama na pakiranju deterdženta o odgovarajućoj količini za upotrebu, većina potrošača sklona je pretjerati. Važno je napomenuti da pretjerana količina deterdženta ne samo da šteti odjeći, već i znatno podiže vaše troškove za struju.

Pretjerana uporaba deterdženta ne samo da dovodi do stvaranja bijelih mrlja na odjeći, već predstavlja i opasnost od oštećenja odvoda, što dovodi do većeg nakupljanja ostataka deterdženta i time dovodi do toga da perilica rublja troši dvostruko više električne energije.

Ispravno pranje odjeće zahtijeva pridržavanje ispravnih koraka i tehnika. Za optimalne rezultate preporuča odabir najviše dostupne temperature pranja jer jamči temeljitije čišćenje rublja. Pri odabiru programa pranja odlučite se za onaj koji ima dulje trajanje i uključuje dodatno ispiranje. Kvaliteta korištenog deterdženta je ključna. Vjerojatno se u uputama može predložiti korištenje veće količine deterdženta nego što je stvarno potrebno.

Možete utvrditi je li to slučaj tako da promatrate stvara li vaše rublje previše pjene tijekom procesa pranja. Ako se to dogodi, savjetuje se da koristite najmanju moguću količinu deterdženta kako je naznačeno na pakiranju. Ako preporučena količina nije navedena, jednostavno smanjite količinu dok ne pronađete optimalnu dozu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *