Znate li čemu služe kesice koje dobijete u kutiji sa obućom? Vjerovatno ih bacate, a mogu da spriječe pravu "N0ćnu m0ru"

Znate li čemu služe kesice koje dobijete u kutiji sa obućom? Vjerovatno ih bacate, a mogu da spriječe pravu “N0ćnu m0ru”

Mnogo ljudi ne razumije svrhu onih vrećica sa kuglicama koje dođu uz cipele koje kupite, a ove vrećice sadrže upijajuće kuglice koje su napravljene od silikona i koriste se da upijaju vlagu i održavaju vaše stvari suhima.

Čak možete da stavite taj gel u auto kako bi spriječili zamagljivanje prozora. Ono za šta vam još može pomoći jeste ako slučaju ispustite telefon u vodu, silikonski gel vam može pomoći da ga zaštitite.

Ove kuglice također možete da stavite na mjesto gdje stavljate prljavu odjeću ili u vaš ormar gdje slažete čisti veš. Također kada putujete, dobra stvar je da stavite ove kuglice u vaš kofer sa odjećom, posebno ako pakujete mokar kupaći kostim, onda je obavezno da stavite ovaj silica gel u njega. Zato kada god imate priliku, sačuvajte ove silica gel kesice koje vam mogu biti od velike koristi u budćnosti, što ste mogli da pročitate u ovome tekstu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *