Koliko puta koristite isti peškir poslije tuširanja? Mikrobiolozi up0zoravaju - evo šta im se dešava poslije samo nekoliko dana

Koliko puta koristite isti peškir poslije tuširanja? Mikrobiolozi up0zoravaju – evo šta im se dešava poslije samo nekoliko dana

Tuširanje je veoma bitna stvar i stručnjaci govore da peškire pune mikroba treba prati barem jednom sedmično da bi se izbjegli neugodni mirisi ili infekcije. Mikrobiolog Jason Tetro je otkrio sa mikroskopskim ispitivanjem peškira da se samo poslije par dana može pokrenuti lančana reakcija neugodnih miris i zbog toga je potrebno često prati svoje peškire.

Također se i preporučuje da se često trebaju prati ruke i da poslije par upotrebe peškira već možete to baciti na pranje. Osim toga je i veoma bitno da često perete jastučnice i posteljinu generalno jer ona dolazi u dodir sa našom kožom na kosu se prenosi dosta bakterija, a i posebno ako se neko znoji u toku sna, sve to je veoma bitno otkuhavati u veš mašini.

Savjet od mikrobiologa poslije njihovog istraživanje je na kraju bio da je najbolje imati odvojene peškire za ruke, lice i tijelo i da sve njih koristite samo par puta nakon čega ih treba staviti na pranje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *