lznenadiće vas kada zastarjevaju računi u Srbiji: 0vo je pravilo koje važi za sve usluge - struju, vodu, telefone i parking

lznenadiće vas kada zastarjevaju računi u Srbiji: 0vo je pravilo koje važi za sve usluge – struju, vodu, telefone i parking

Danas donosimo jednu zanimljivu temu, a ispostavilo se da graani za svoja neizmirena dugovanja za komunalne usluge, struju i kablovsku mogu da smatraju isteklim poslije godinu dana.

Isto tako je i bitno napomenuti da istek roka ne onemogućava naplatu dugova i jedini način da se izbjegne obaveza jeste naknada za podnošenje prigovora na vrijeme. Neke veće korporacije često iskorištavaju nedostatak znanja od svojih klijenata, te im naplaćuju nešto što ne zahtijeva plaćanje radi isteka roka trajanja.

Također je i prijavljeno da građani imaju tendenciju da predvide svoje račune ili zaborave na njih što dovodi do prekida njihovih usluga. Ipak, poslije godinu dana zakon zabranjuje naplatu bilo kakvih dospjelih dugovanja kao uslov za ponovno aktiviranje usluge.

Prema riječima od Mladena Alfirovića koji je predstavnik nacionalne organizacije potrošača Srbije, mjesečne usluge po zakonu o obligacionim odnosima važe godinu dana i preporučljivo je čuvati priznanice o uplati barem 12 mjeseci kako bi mogle služiti kao dokaz plaćanja toga vremenskog perioda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *