Oglasila se nastavnica i poslala važnu poruku: "Snimam 0vaj video u ime svih radnika u prosvjeti koji su morali da se suuoče sa đacima poslije 0vog užasa"

Oglasila se nastavnica i poslala važnu poruku: “Snimam 0vaj video u ime svih radnika u prosvjeti koji su morali da se suuoče sa đacima poslije 0vog užasa”

Događaj u beogradskoj školi je izazvao nevjerovatnu tugu i užas širom Srbije, a sve to što se dogodilo je učinilo prosvjetne ranike opreznijima i odgovornijima, te ih je napravilo da se bore da odgovore na teška pitanja koja su postavljena od strane njihovih učenika.

Anonimna korisnica tiktoka koja se identifikovala kao edukatorica je podijelila jedan video u ime svih prosvjetnihradnika koji su pogođeni sa nedavnom tragedij0m, pa je ona ispričala razgovor sa bivšim kolegom koji je pokušavao pomoći svojim mladim studentima da se nose sa p0sljedicama od događaja.

Učetiljica je okupila svoje učenike i postavila je pitanje koje je podstaknulo znatiželjui i ona je pitala njih šta je to njen posao, dok su oni odgovorili da je zadužena za podučavanje matematike, a onda ih je ona pitala znaju li učenici koliko ima djece.

Pored toga što je bila mlada i bez djece, ona je rekla da su svi učenici njena djeca i objasnila im je da će uvijek biti njena djeca čak i ako pređu u druge razrede, pa je to otkriće učenike učinilo sretnima jer su shvatili da se ljubav i briga od učitelja proteže daleko izvan učionice. Rekla je da je bitno da djeca razviju zahvalnost za učenje i da im je potrebna okolina koja je sigurna i privlačna i da im omogući da to rade najbolje što mogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *