Piće koje Srbi 0božavaju skraćuje živ0t za 10 minuta: Doktorka Svetlana otkrila naj0pasniju kombinaciju hrane

Piće koje Srbi 0božavaju skraćuje živ0t za 10 minuta: Doktorka Svetlana otkrila naj0pasniju kombinaciju hrane

Naučnici sa univerziteta u Mičigenu su sproveli istraživanje koje može utvrditi uticaj od nekih namirnica na njihov očekivani životni vijek, a tako je njihovo istraživanje pokazalo da konzumacija samo jednog grama kobasice može da skrati živ0tni vijek za 27 sekundi, a gazirani napici ga mogu skratiti za 10 minuta.

Sve to je i podržala stručnjakinja za ishranu Svetlana Stanišić koja je spomenula da je cilj toga istraživanje da se učini privlačnim i lako razumljivim za javnost, a da naravno ima i pozitivan pristup.

Također nedavna istraživanja sugeriraju da živ0tni vijek pojedinca je u velikoj mjeri određen sa genetikom i posebno onima nasljeđenim od majke. Značajnu ulogu u našem životu imaju ishrana, kvalitet, količina sna i nivo stresa kojeg doživljavamo, a također i da neke aktivnosti koje nas opuštaju mogu da nam povećaju živ0tni vijek i da pozitivno utiču na nas. Generalno u današnje vrijeme ljudi žive drugačije gdje imaju manje sna i ne paze na ishranu, a sve to može imati kasnije p0sljedice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *