Evo ko bi trebao stalno jesti trešnje: Samo šaka je dovoljna da popravite zdravlje, bit ćete zahvalni na ovome

Evo ko bi trebao stalno jesti trešnje: Samo šaka je dovoljna da popravite zdravlje, bit ćete zahvalni na ovome

Pored toga što su trešnje univerzalno hrana koju mnogi vole, manje je poznata činjenica da one imaju razne zdravstvene prednosti koje vrijedi spomenuti. To je voće koje je prepuno sa esencijalnim nutrijentima koji su korisni za održavanje dobrog zdravlja, a u sebi imaju i vitamin C i kalij, te nude razne prednosti zdravlju.

Veoma su dobre za jačanje imuniteta, a kalij ima ključnu ulogu kada su u pitanju ključne tjelesne funkcije kao što su kontrakcija mišića, aktivnost živaca, regulacija krvn0g pritiska i osim toga pružaju značajnu količinu dijetalnih vlakana koje mogu da imaju vitalnu ulogu u probavnom sistemu.

Također vam mogu poboljšati cjelokupno zdravlje probavnog sistema jer ima vlakna i promovišu rast korisnih bakterija, pa vam je to efikasan način da podržite dobro zdravlje probave. Različite vrste trešanja mogu da imaju različite količine hranjivih tvari, ali su ipak sve trešnje pune korisnih antioksidansa i protuupalnih tvari, pa mogu i da budu od pomoći kada je u pitanj oksidativni stres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *