Zijevate stalno a pritom niste pospani? Ljekari objasnili koju vam poruku tijelo šalje - "obratite pažnju na 0vaj simptom, možda boIujete od..

Zijevate stalno a pritom niste pospani? Ljekari objasnili koju vam poruku tijelo šalje – “obratite pažnju na 0vaj simptom, možda boIujete od..

Moramo da kažemo kkao je zijevanje oduvije usko povezano sa spavanjem ili pospanim osobama, što nije tačno, ali nije ni isključeno. Naime, vi naravno zijevate kada ste pospani, ali ne zijevate jedino tada, morate pratiti da li vam se desi da zijevate i kada vam se ne spava?

Naime, kada vam je dosadnom, kada ste pod velikim stresom, može se desiti da se tijelo brani,  ida zije. Kada vi zijevate vaše tijelo to koristi kao trenutak gdje odmara tačnije kako je voaj doktor rekao “hIadi” vaš mozak i opušta cijelo tijelo i nervni sistem..

Ovo može biti jako pozitivno, jer kad zijevate, vi ste kao u hipnozi, ali pretjerano zijevanje nikako nije dobro, jer može ukazivati na oboljenje štitne žIijezde, koja izaziva rad određenih hormona koji podstiču zijevanje i osjećaj umora, rekao je doktor.

Svaki put kada vidite da vam se neki simptom ponavlja stalno i ne znate razlog, najbolje da posjetite vašeg ljekara i ustanovitekod stručnjaka šta vam tijelo poručuje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *