0vo je najg0ra stvar koju možete sebi da uradite ujutru: Zbog toga se debIjate i pritisak vam je visok - 0vu štetnu naviku izbacite što prije

0vo je najg0ra stvar koju možete sebi da uradite ujutru: Zbog toga se debIjate i pritisak vam je visok – 0vu štetnu naviku izbacite što prije

Sigurni smo da ste čuli da je potrebno voditi računa o doručku i izbjegavati masnu hranu, te prerađevine, ali ipak mnogo ljudi kafu i jaku hranu zamijene sa energetskim napitkom.Doktori su rekli kako je to rješenje veoma l0še jer na takav način unosimo veću količinu kofeina ali i šečera u organizam, a istraživanja su pokazala da energetska pića podižu pritisak pa ubrzavaju srčanu radnju.

Pored toga će ta pića loše djelovati i na arterije, a povećane količine šećera u tim pićima nisu nikako bezazlene. U svemu tome se može zaključiti da je bolje za doručak da pojedete barem jednu kafu kifli sa džemom nego da popijete energetsko piće jer izloženost tolikim količinama šećera može da dovede do gojaznosti i masne jetre.

Ujutru je uvijek najbolje da izbjegavate šećer, a posebno takva pića koja u sebi imaju razne stvari pored šećera nisu dobre na cjelokupno zdravlje. Vaš dan bi uvijek trebali gledati da započnete sa nečim laganim i zdravim, pa ako imate naviku da popijete energetsko piće ujutru, to bi trebali što prije zamijeniti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *