Ko je prig0žinova žena? Misteriozna ud0vica je vlasnica mnogih firmi, a jedna stvar je čini moćnijom nego što izgleda

Ko je prig0žinova žena? Misteriozna ud0vica je vlasnica mnogih firmi, a jedna stvar je čini moćnijom nego što izgleda

Od kako nema Jevgenija Prigožina, to je izazvalo razna nagađanja u cijelom svijetu, a njegova supruga Ljubov Prigožin je teško podnijela njegov gubitak. Ona je inače poslovna žena i farmaceutkinja koja je došla u centar pažnje zbog povezanosti sa suprugom.

Ona je i vlasnica lanca butika koji se nalazi u Sankt Petersburgu, pa je i pored toga vlasnica velnes centra. Također je i imala razne sankcije radi ugovora koje je njen suprug uspio osigurati sa ruskim Ministarstvom obrane tokom aneksije Krima i okupacije istočne Ukrajine.

Ona je također i nastavila pružati značajnu podršku svome suprugu, pa je diskretno imala značaj u upravljanju poslovanjem Wagner grupe. Može se primijetiti da su dostupne ograničene informacije javnosti o Prigožini jer se cijelo vrijeme trudila držati potajno i izbjegavala je da privlači pažnju na sebe. 2019. godine je njena starija kćerka Polina imala udio u ruskoj kompaniju Lahta Plaza za koju su SAD uvele sankcije u 2022. godini, a koja je sada u kontroli od Prigožinovog sina Pavela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *