Ljubica koja dugo brine o ishrani Đokovića otkriva gdje 0pasno griješimo kada pečemo meso: "Tako se stvara Ioš hoIesterol"

Ljubica koja dugo brine o ishrani Đokovića otkriva gdje 0pasno griješimo kada pečemo meso: “Tako se stvara Ioš hoIesterol”

Ljubica Komlenić je vrsna kuharica koja već sprema godinama obroke ne samo za poznatog tenisera Novaka Đokovića već za cijelu njegovu porodicu. Ona je porijeklom iz Vojvodine i nešto preko dvije decenije ona živi i radi u Italiji gdje je postigla velike uspjehe.

Dok mnogi ljudi smatraju da je Novakova dijeta vrlo stroga, mnogi se fanovi dive što je toliko odlučan i istrajan. Ona je Novaka upoznala prije nekih šest godina na turniru u Rimu i tada je voila cijeli tim kuhara koji su spremali hranu za sudionike i za uvažene goste na takmičenju.

Kada su Đokovići primijetili njeno prezime, onda su joj i prišli, te je započelo njihovo prijateljstvo. Đoković je poznat po tome što konzumira dosta povrća, sjemenki, orašaste plodove, kvinoju, rižu i mahunarke, a za Novaka ona sprema veganske oboroke na balkanski način.

Rekla je da dan započinje sa mlakom vodom poslije buđenja i nakon čega slijedi konzumiranje dvije velike kašike mauka meda. Njegov se doručak sastoji od bezglutenske organske zobene kaše sa brusnicama, grožđicama, suncokretovim sjemenkama i bademima, a za užinu se poslužuje bezglutenski hljeb i krekeri sa avokadom i tunomm.

Njegov ručak uključuje zelenu salatu, te bezglutensku tjesteninu sa rižom, šparogama i veganskim sirom, te rajčicom, dok mu se poslijepodnevni obroci sastoje od jabuke sa maslacem od indijskih oraha i porcije dinje, te za večeru koristi cezar salatu i juhu od povrća, te filete lososa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *