Niko nije znao da je hit "Ti samo budi dovoljno daleko" posvećen čuvenoj Beograđanki: Krije priču o fataInoj ljubavi

Niko nije znao da je hit “Ti samo budi dovoljno daleko” posvećen čuvenoj Beograđanki: Krije priču o fataInoj ljubavi

Bend Generacija 5 je izdao pjesmu “Ti samo budi dovoljno daleko” za vrijeme bivše Jugolavije, a sadrži tekstove od Marine Tucaković koja je smatrana kao jedna od najvećih spisateljica pjesama na našim prostorima.

Goran Milošević je tu maestralnu izvedbu posvetio zapravoo jednoj od najzanimljivijih Beograđanki iz toga doba, a čak je i dan danas ta pjesma dosta popularna i poznata je među raznim generacijama.

U svojim proslavljenim stihovima je on ovjekovječio uglednu Beograđanku ali i buntovnicu Jelenu Tinsku koja je u to vrijeme smatrana kao jedna od najpoznatijih žena. Njneo umijeće u baletu, plesu i glumi je dobilo razna priznanja, dok je sa skupinom “Lokice” ona održala čak 120 koncerata za samo 60 dana. Jelena i Goran su bili vrlo cijenjeni u Beogradu i veoma često su bili nazivani najromantičnijim parom.

Ipak, njihova ljubavna priča je završila nakon što je navodno Jelena otkrila Gorana sa drugom ženom, a on se branio da nije bio nevjeran, dok za tu priču ona nije bila dovoljno uvjerena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *