Doktor Emir Solaković otkriva koji je idealan doručak za muškarce i za žene: Evo zašto svaki dan 0vo treba jesti

Doktor Emir Solaković otkriva koji je idealan doručak za muškarce i za žene: Evo zašto svaki dan 0vo treba jesti

Doktor Emir Solaković je kardiovaskularni hirurg koji uzima pažnju sa svojim iskrenim izjavama i direktnim izjavama koliko je bitan zdrav način života. Gostovao je jednom prilikom na Hayat televiziji, a sa tom prilikom je dao uvid u optimalni izbor doručka za muškarce i za žene.

On je spomenuo da ne treba previše dugo spavati kako bi mogli ispravno funkcionisati, a on je rekao da je često vidio situaciju kada ljudi sa viškom kil0grama ne doručkuju i u većini situacija oni preskaču taj obrok ali je to greška.

Otkrio je da je za žene savršen jutarnji obrok sastavljen od par jednostavnih komponenti, a da se preporučuje početak dana sa šoljicom čaja poslije buđenja jer to pomaže u uklanjanju t0ksina koji se nakupljaju tokom noći.

Idelan doručak za ženu bi trebao da sadrži kajganu koja je napravljena od tri bjelance i jednog čitavog jajeta, a za muškarce je rekao da se preporučuje pet bjelnaca i jedno cijelo jaje. Osim toga je nglasaio da je bitno unositi masnoće jer su one neophodne i da razmislite o dodavanju kvalitetnog maslinovog ulja u kajganu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *