Noseći Hidžab grade imidž porodičnih žena: Emina Erdogan ih patrijarhalno vaspitavaIa, a ne zna se koja je kćerka skandaIoznija

Noseći Hidžab grade imidž porodičnih žena: Emina Erdogan ih patrijarhalno vaspitavaIa, a ne zna se koja je kćerka skandaIoznija

Obitelj Erdogan se u Turskoj smatra kao jedna od najuticajnijih porodica, a radi činjenice da je šef države ujedno i glava porodice, oni su stalno pod očima javnosti. Recep Erdogan je ove godine izašao kao pobjednik na predsjedničkim izborima i na takav način je učvrstio svoju moćnu poziciju.

Njegova supruga Emina je njemu također pružala veliku podršku tokom kampanje. Erdogan je također i poznat po svojim čvrstim stavovima, dok je njegova supruga njegov najveći oslonac.

Supruga Emina se često zna pridružiti njemu na službenim putovanjima, a majka od Erdogana je imala želju da njen sin oženi ženu koja pokriva čitavo lice, ali je Emina odbila takav zahtjev pa pokazlaa čvrst stav u odbrani svojih uvjerenja.

Emina ima četvero djece, dva sina i dvije kćerke Esru i Sumeju, a Erdoganova najstarija kćerka je trenutno udata za Berata Albajraka koji je nekada bio ministar finansija u Turskoj. Tokom 2013. godine je Esra optužena za kazneno djelo pranja novca, dok je njen mlađi Bilal bio također upetljan u to, pa se incident odnosio na veliki korupcijski skandal.

Za najmlađe Erdoganovo dijete je poznato da je u braku sa Selčukom Bajraktarom. Reputacija od Sumeye Erdogan je bila upitna više puta, pa su se i pojavili snimci njenog glasa kako je raspravljala o plnu uticaja na aktivnost tviter botova stranke AKP kako bi im se povećala prisutnost na društvenim mrežama i ti snimci su postali dostupni javnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *