RodiIa 9 djece, a zbog onoga što su joj učinili bi i kamen zapIakao: Kćerku nije vidjela 20 godina i ne zna da li će ikad

RodiIa 9 djece, a zbog onoga što su joj učinili bi i kamen zapIakao: Kćerku nije vidjela 20 godina i ne zna da li će ikad

Mevla Numanović je jedna starija žena koja je porijeklom iz sela Gračanica u Bosni, dok je ona ušla u fazu staračkog života. Ono što joj jako teško pada jeste da od sve njene djece jedino jedna kćerka i sin koji je b0lestan njoj dolaze u posjetu, a preostali nasljednici su izgleda zaboravili na njeno postojanje.

Ova nana provodi u izolaciji vrijeme na rubu sela gdje njene ni najbliže komšije više ne mogu da joj dođu u posjetu, dok se bori sa zdravljem u domu gdje nedostaju osnovni sadržaji kao što su voda, kupatilo i kuhinja.

Kako je to ona spomenula, povremeno od poznanika zatraži da joj ode kupiti hljeb, a da joj njena kćerka dolazi kad god je moguće i donosi hranu jer više ne može sama spremati obroke. Pored svega toga je imala jako težak život, gdje joj se desio gubitak dv0je djece koje su napustili 0vaj svijet samo 12 dana poslije r0đenja.

Jedna od njenih snaha ju je pitala da napusti njihov dom. Ona se u b0lnici brine o jednom od svojih sinova, a najstariji nasljednik je odsutan iz njenog domaćinstva već osam godina, a tokom njihovog razgovora je zatražio da mu da pola kuće, ali je ona njega posjetila da ima četiri sestre pa ga je taj odgovor naljutio i on je otišao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *