U 0vom pIemenu živi 3.000 žena i 7 muškaraca: Spavaju na drvetu da pobjegnu od p0hotnih žena, a 0vo im je jedini zadatak

U 0vom pIemenu živi 3.000 žena i 7 muškaraca: Spavaju na drvetu da pobjegnu od p0hotnih žena, a 0vo im je jedini zadatak

Ovo pleme se sastoji čak od omjera od 3.000 žena na 7 muškaraca, a u skorije vrijeme se pojavio video na društvenim mrežama koji je otkrio i neke zanimljive činjenice oko njihovog životnog stil i to je privuklo dosta pažnje.

Tako se vjeruje da je ova zajednica primitivno pleme koje živi u fascinantnom carstvu amazonske prašume, dok bi se na prvi pogled moglo pomisliti da su tih sedam muškaraca nekoliko sretnika koje uživa u raju, ali ipak je realnost da se oni nađu zar0bljeni tamo.

Žene su u tome plemenu u d0minantnom položaju i vrše uticaj na sve aspekte života, pa čak i kontrolu nad mušk0m populacijom, pa da bi se mogao održati red i sklad, one usvajaju jedinstvenu praksu redovnog rotiranja osoblja na sve dužnosti. Koncept tradicionalnog braka u ovoj zajednici u potpunosti izostaje i tako je u plemenu ostalo samo sedam muškaraca. U njihovom običaju su p0željni muškarci širokih kukova, a radi nedostatka njih je jedina odgovornost da se razmn0žavaju, pa im je zabranjeno da se oni bave sa bilo kojom drugom djelatnošću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *