Sudbina 3 brata zaprepastiIa cijeli svijet: Slučajno se sreli na fakultetu i tada otkrili da su na njima radiIi eksperimente

Sudbina 3 brata zaprepastiIa cijeli svijet: Slučajno se sreli na fakultetu i tada otkrili da su na njima radiIi eksperimente

Ova priča o trojkama se čini radosnom ali zapravo skriva uznemirujuću stvarnost. Robert Šafran, Edvard Galland i David Kelman su bili među subjektima neetičkog istraživačkog projekta, dok su s vremenom sva trojica iskusila teške psihičke pr0bleme.

Oni n početku nisu bili svjesni da se koriste za eksperimente, Edi je 0k0nača0 vlasititi živ0t nakon što je duže vrijeme vodio b0rbu sa depresij0m, a to što je njima urađeno u ime nauke je zaista š0kntno.

Oni su rođeni od mjke koj je bila tinejdžerica, a prethodno eksperiment je proveo poznati dječiji psiholog dr. Peter Neubauer, pa je posjećivao dječak svake godine tokom prvih deset godin. Njemu je cilj bio da odluči koji je faktor najznačajniji i da li je to priroda ili odgoj.

Tada je doktor sa timom posjetio posvjitelje braće i roditelji su obaviješteni da je to istraživanje u znastvene prirode, pa je agencija za posvajanje radila u tandemu sa psiholozima, pa su Davida smjestili u radničku obitelj, Edija u srednju klasu, a Bobija u klasu iz gornjeg sloja.

Svaki od ove trojice dječaka je imao poteškoće u ponašanju i mentalnom zdravlju, pa su Eddie i David stavljeni u dušev’ne b0lnice, a Robert na uvjetnu kaznu kada je počinio krivično djelo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *