Srpkinja se zaljubil u Albanca ne sluteći šta će je snaći kada ode kod njegovih: Riječi buduće svekrve pamtiće do gr0ba

Srpkinja se zaljubil u Albanca ne sluteći šta će je snaći kada ode kod njegovih: Riječi buduće svekrve pamtiće do gr0ba

Romansa između manekenke iz Srbije i albanskog nogometaša je puna burnih događaja koji izazivaju različita mišljenja, pa pored toga nisu jedini par koji radi svoje privrženosti trpi društveni nadzor.

Anđela Savić koja je držljavnka Srbije se zaljubila u osobu iz Albanije, a ona je odlučila da zanemari majčine prigovore, te je donijela odluku da ga posjeti, pa se i njihova ljubav smatrala od početka nedopuštenom, ali ipak ona nije bila svjesna šta je čeka.

Jedan dan je on krenula na putovanje u Albaniju pa je po dolasku na autobusku stanicu dočekana od strane lokalnog stanovništva, uz pozdrave na srpskom jeziku i albanskom. Ona je i očekivala da su svi Albanci privrženi islamskoj vjerii, ali se ta pretpostavka pokazala kao pogrešna.

Umjesto pokušavanja uvjeravanja nekoga da vjeruje u nešto što ne želi prihvatiti, ona je bila uvjerenja da je bolje pokazati ljepotu koja postoji u stvarnosti, a sjetila se primjedbe koju je dala majka od njenog dečka kao odgovor na strepnje od njene vlastite mjke.

“Zar oni nisu upoznati sa trenutnim događajima i naša je zajednica poznata po mirnoći”, bile su riječi majke od njenog dečka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *