Da li će poslije Miholjskog ljeta uopšte doći zima? Prvo nam stiže š0k u novembru, a evo kada će Srbije prvi put zabijeliti

Da li će poslije Miholjskog ljeta uopšte doći zima? Prvo nam stiže š0k u novembru, a evo kada će Srbije prvi put zabijeliti

Iako je kraj oktobra, mi baš i nemamo temperature na koje smo navikli, a meteorolog Ivan Ristić je donio najažurniju vremensku prognozu, pa prema njegovim riječima će strujanje toplog zraka pojačat toplinu i što će da dovede do povećanj 5 stepeni tokom dana.

Objasnio je da će puhati jak vjetar južnog smjera i d će vjetar biti u nižim predjelima slabiji, ali isto tako povremeno jak, pa kako je saopštio Ristić, u narednim danima se očekuju izmjene.

Napomenuo je i da se predviđa kasnije navečer kiša i da će se nastaviti preko vikenda, dok se predviđa da će sljedeći mjesec temperature da budu iznad uobičajnog prosjeka i sa maksimalnom očekivanom temperaturom oko 20 stepeni.

Također prema njegovim riječima nadolazeća zima neće biti kao nijedna druga, pa se očekuje da 15. decembra i da se ne bi iznenadio da se desi ranije. Ipak, mnogi nagađaju da li će zima zaista doći ove godine ili ipak tek sljedeće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *