Halidova Miljacka krije svjetski skandaI: Detalj koji niko nije znao, a svi je pjevaju na svadbama i veseljima

Halidova Miljacka krije svjetski skandaI: Detalj koji niko nije znao, a svi je pjevaju na svadbama i veseljima

Poznati pjevač Halid Bešlić je istaknuta ličnost koji je postigao veliku popularnost i sarađivao sa mnogo velikih umjetnika. Inače, po školovanju je Halid stolar i on je poslije srednje škole planirao da studira građevinu, ali ipak je izabrao muziku.

Tokom svoje karijere je napravio mnogo hitova, dok mu je jedna od najpopularnijih pjesama Miljacka. Tu je pjesmu otpjevao Halid, a komponovao Željko Joksimović, dok mu je tekstopisac bio Fahrudin Pecikoza.

Jedan narativ postoji koji se krije u njemu i odnosi na historijsku pozadinu sarajevske metropole, a u pitanju je most Šeher Čehaja koji je izgrađen preko rijeke Miljacke i navodno izgrađen 1619. godine prema izjavama arhitekta Mufida Garibija novinarima. Jedan od stubova sadrži navodni artefakt, pa prema pričama iz druge ruke je dijamant namjerno ostavljen na gradilištu kako bi se nadoknadili budući troškovi potrebni za održavanje, Finansijska podrška za most je došla od Hadži Huseina, a kada je most uspješno izgrađen, dijamnt je bio ukraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *