Stefan ima 235 miliona dolara do kojih ne može da dođe: Zaboravio je šifru, iskoristio 8 od 10 pokušaja - sada je stigla š0k ponuda

Stefan ima 235 miliona dolara do kojih ne može da dođe: Zaboravio je šifru, iskoristio 8 od 10 pokušaja – sada je stigla š0k ponuda

Čovjek po imenu Stefan Tomas je vlasnik USB sticka koji sadrži Bitcoine u vrijednosti od 235 miliona dolara, ali ipak on ne može da pristupi svojoj digitalnoj valuti jer je zaboravio kod za otključavanje.

Usb stik je IronKey s200 koji je šifriran i ima dizajn da obriše sav sadržaj nakon desetog netačnog pokušaja. On je već pokušao osam puta, i otključavanje je moguće samo uz pomoći hakera, ali vlasnik nije zainteresovan za njihovu pomoć, dok ga najviše muči to što je milioner, a ne može da dođe do svog novca.

Grupa hakera je rekla optimistično da mu mogu vratiti 7002 bitcoina, ali ipak je on sklopio ugovor o upravljanju sa dva druga tima i kako bi izbjegao konkurenciju je predložio njima dati dio zarade ako budu mogli otključati. Ipak, čak i poslije godinu dana pokušavanja, izgleda da nema tima koji to može da dešifruje i dođe do svih tih miliona, te bude mnogo sretan zbog tog novca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *