Da li ste osjetili miris starosti u stanu? Evo zašto se javlja i kako ga se riješiti - 0vo je prvo i osnovno što morate uraditi

Da li ste osjetili miris starosti u stanu? Evo zašto se javlja i kako ga se riješiti – 0vo je prvo i osnovno što morate uraditi

Veoma bitno je održavati stan i da ga redovno čistite, te krečite jer na takav način osvježavate prostorije. Ipak, starije gradnje kuća i stanova nekako imaju taj “miris” i aromu koja se teško može izbaciti iz stana pa često ljudi provjetravaju kuću ali taj miris starosti ne mogu da izbace iz životnog prostora.

Sve veći broj domaćinstava se odlučuje na to da uzimaju razne osvježivače prostora i da na takav način srede dom, ali se taj miris starine teško rješava. Možda bi trebali krenuti od starih polica ili nekih detalja koji su stari jer je moguće da oni donose taj neprijatni miris.

Osim toga je dobro da provjerite sa kojim deterdžentom perete veš i kakav vam je omekšivač. Ako želite da popravite taj miris, onda uzmite lavandino ulje i pomješajte sa toplom vodom, te to stavite u sprej bocu pa nanesite u unutrašnjost ormara ili po domu kako bi se riješili toga neprijatnog mirisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *