Hvata vas prehlada? Doktori svjetuju da uzmete samo 0ve dvije tablete zajedno i odma će vam biti bolje

Hvata vas prehlada? Doktori svjetuju da uzmete samo 0ve dvije tablete zajedno i odma će vam biti bolje

Sada je ovo period kada se pojavljuju razni virusi koji izazivaju prehladu i gripu, a doktor Unnati Desai je u intervjuu za medije podijelila par savjeta oko toga kako možete daa se liječite od prehlade.

Preporučila je uzimanje dvije specifične tablete odmah kada krenete da se osjećate b0lesnim jer će simpotmi prehlade obično da sporo napreduju. Doktorica je predložila korištenje dvije različite vrste analgetika za ublažavanje ovih simptoma umjesto da se oslonite na kombinovanu pilulu.

Odrasli bi trebali da slijede preporučene doze paracetamola i ibuprofena jer će taj pristup da omogući personaliziranu dozu i vrijeme primjene, dok vrijedi napomenuti da većina tableta protiv prehlade i gripa sadrži manje količine od ova dva lijeka koji vam poslije možda i neće biti toliko efikasni u smanjivanju temperature.

Ipak, ono što je jako bitno napomenuti jeste da je doktorica savjetovala da ne koristite ibuprofen i paracetamol u kombinaciji sa lijekovima protiv kašlja i prehlade jer možete da premašite preporučenu dozu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *