Važno upozorenje za sve one koji do kraja godine dolaze iz inostranstva: Ako 0vo prekršite na granici će vam biti oduzeto sve!

Važno upozorenje za sve one koji do kraja godine dolaze iz inostranstva: Ako 0vo prekršite na granici će vam biti oduzeto sve!

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (ITO) zaplijenili su na graničnom prijelazu veliku količinu tereta, čija je vrijednost procijenjena na svega oko 10.000 KM. Iz UIO su upozorili da će svaki autobus, kao i automobile, kamione, kombije, sada biti podvrgnut detaljnim pregledima. Rekli su da su pronašli brojne elektronske uređaje, monitore, telefone i uzeli veliki broj skupih cipela i torbi raznih marki i cijena, kao i naočare za sunce prilikom pregledanja vozila.
Neprijavljeni predmeti mogu se odmah oduzeti, poručili su i na taj način upozorili građane koji se vraćaju  u svoju domovinu ,da vode računa  otome šta ce nositi sa sobom, šta ce prijaviti a šta žele “na crno” prevsti. Sada ide vrijeme praznika, pa je upozorenje raspisano kako oni kažu na vrijeme.Građani koji žive van Bosne moraju shvatiti da se neke stvari moraju poštovati i da se na ulazak u Bosnu više ne gleda kao što je nekada bio. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *