Evo kada nam stižu ledeni dani: Polarni vrtlog nam donosi snijeg do koljena, čeka nas ledeni period od 20 dana, spremite se

Evo kada nam stižu ledeni dani: Polarni vrtlog nam donosi snijeg do koljena, čeka nas ledeni period od 20 dana, spremite se

Kako je to meteorolog Ristić najavio, u novogodišnjoj noći možemo da očekujemo kišu prema vremenskoj prognozi, a tokom 31. decembra će se naoblačenje samo povećavati i sve to će rezultirati sa povremenom kišom u novogodišnjoj noći.

Naglasio je kako se u višim planinskim predjelima mogu da očekuju snježne padavine, dok će se jugoistočni vjetar pojačavati, a posebno u košavskom području, dok će većina lokacija da iskusi temperature kao da je proljeće koje će biti u rasponu od 10 do 15 stepeni celzijusa.

Kako noć bude prolazila, jugoistočni vjetar će da oslabi i da pređe na zapadni, a temperature tokom noći će da skoro svuda budu iznad nule i da se kretaju između tri i šest stepeni celzijusa, dok će prvog dana nove godine kiša da se postepeno jvlja i da se temperature postepeno snižavaju. Ipak, sada se fokus stavlja na to šta se može očekivati u predstojećoj sezoni praznika, a na zimsko vrijeme će utjecati pojv događaja povezanih sa polarnim vrtlogom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *