Legendarni igrač danas živi kao kralj: Ono što je zaradio u fudbalu poslije karijere uvećao pet puta

Legendarni igrač danas živi kao kralj: Ono što je zaradio u fudbalu poslije karijere uvećao pet puta

Kada se povukao iz uspješne nogometne karijere, Obafemi Martins koji je bivši napadač Intera se vratio u Nigeriju u svoju domovinu, te živi u Lagosu sada i vodi život pun luksuza i slave, a 2021. godine se on oprostio od nogometnih terena, pa se otisnuo u sfere privatnog biznisa.

Tako je početak njegovog inicijalnog poduzetničkog poduhvata uključivao i osnivanje franšize odjeće koja se inače ističe sa simboličnim logom salta i prepoznatljivim potezom kojeg je on često izvodio tokom proslave postizanja golova.

Također je ušao u sferu ugostiteljstva i upustio se u scenu noćnih klubova, a pored toga je on osnovao dobrotvornu organizaciju za pomoć onima kojima je najpotrebnija. Radi ekstravagantnog načina života je on čest gost na uglednim društvenim okupljanjima, a nedavno se on pohvalio i sa svojim raskošnim ruhom.

U toku svoje karijere nogometaša je nosio ugledne dresove kao što su Inter, Newcastle i Wolfsburg, a uspio je u današnje vrijeme da svoje bogatstvo uveća za čak 5 puta od kada je prestao sa fudbalskom karijerom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *