Isplivala prava istina o najpotresnijoj sceni iz Tome: Pjesma Za Ljiljanu posvećena je ovoj ženi... "I danas sam mu zahvalna" (Foto)

Isplivala prava istina o najpotresnijoj sceni iz Tome: Pjesma Za Ljiljanu posvećena je ovoj ženi… “I danas sam mu zahvalna” (Foto)

Lik Ljiljane, odnosno talentovane Pauline Manov u filmu “Toma” i istoimenoj seriji izaziva toliko snažne emocije da se rijetko može naći neko ko ga je gledao a da nije bio duboko dirnut. U ovom prikazu života Toma Zdravkovića, Ljiljana je prikazana kao supruga doktora Hadži Popovića, koji je, kako tvrdi scenarista, ne samo liječio proslavljenog pjevača već i sa njim sklopio trajno prijateljstvo.

Ako ste pomno pratiliseriju, znate da su emitovane posljednje dvije epizode, u kojima je nezaboravan trenutak kada je Ljiljani zdušno otpjevao pjesmu, naizgled usmjerenu ka Ljiljani Hadži Popović. Međutim, realnost je da je njegova inspiracija potekla iz jedne sasvim druge Ljiljane.

Početkom 1980-ih Toma je imao sretnu priliku da upozna vrsnu glumicu Ljiljanu Blagojević dok je sarađivao na produkciji serije “Doktorka na selu”. “Donijelo mi je ogromnu radost što je moje ime priznao i proslavio veoma cijenjen pojedinac u oblasti narodne muzike. Neosporno je da se ovakvo priznanje ne dodjeljuje bilo kome.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *