Isplivala prava istina o najpotresnijoj sceni iz Tome: Pjesma Za Ljiljanu posvećena je njoj – I danas sam mu zahvalna (Foto)

Isplivala prava istina o najpotresnijoj sceni iz Tome: Pjesma Za Ljiljanu posvećena je njoj – I danas sam mu zahvalna (Foto)

Film Toma je napravio nevjerovatne uspjehe kada ja izašao u javnost, a osim toga je i dao sliku kako je to izgledao život od poznatog pjevača. Jedan dio kojeg se svi sjećaju iz filma je dio posvećen Ljiljani, a tu Lljiljanu prikazuje kao suprugu doktora Hadži Popovića koji je zapravo liječio pjevača, te prema scenaristu je uspostavio prijateljsku vezu sa njim.

Ipak, zapravo je ta pjesma posvećena sasvim drugoj ljiljani, a situacija je bila takva da je tokom osamdesetih godina Toma imao zadovoljstvo da ukrsti puteve sa talentovanom glumicom Ljiljanom Blagojević radeći na setu serije po imenu “Doktorka na selu”.

U ovome ostvarenju je Ljiljana imala glavnu ulogu doktoricu Anu, a Toma je svoje pjevačko umijeće imao priliku da pokaže u više epizoda kao lik Ćirice, a Ljiljana je rekla da je bila sretna što je njeno ime predstavio jedan od najcjenjenijih likova u području narodne muzike, dok je neosporno da se takva čast ne dodjeljuje svakome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *