Zapanjujući trikovi za čišćenje štednjaka: Žena podijelila nenadmašne metode koje će vas 0staviti bez riječi, spremite se za čistu magiju

Zapanjujući trikovi za čišćenje štednjaka: Žena podijelila nenadmašne metode koje će vas 0staviti bez riječi, spremite se za čistu magiju

Čišćenje staklokeramičkih ploča na šporetu je dio koji je uvijek čest izazov u kuhinji, a danas ćemo vam dati par savjeta kako možete efikasno da očistite te ploče. Zapravo ćemo vam dati recept kako možete da napravite domaće sredstvo za čišćenje šporeta za kojeg su vam potrebna samo tri sastojka.

Za ovaj recept će vam trebati deterdžent za suđe, soda bikarbona i vodikov peroksid, a prvo je bitno da počnete sa nanošenjem deterdženta za pranje posuđa direktno na staklokermičku ploču, a poslije toga je potrebno da obilno posepete sa sodom bikarbonom.

Poslije je potrebno da dodate malu količinu vidokovog peroksida i da koristite spužvu za ribanje površine i kda vi to završite onda je potrebno da to dobro isperete kako bi uklonili sve preostale ostatke.

Kako bi uklonili mrlje na ploči, onda to uključuje korištenje sode bikarbone i potrebno je da taj sastojak pospete direktno na mrlje i poslije toga ugrijte kuhinjski ručnik, te ga pažljivo stavite preko sode bikarbone, te ostavite 15 minuta i poslije toga obrišite sa krpom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *