“Imam ja moju Bosnu, ništa više mi ne treba” Zvijezdi Granda doživotno zabranjen ulaz u Srbiju, a evo i zbog čega

“Imam ja moju Bosnu, ništa više mi ne treba” Zvijezdi Granda doživotno zabranjen ulaz u Srbiju, a evo i zbog čega

Nakon neuspješnog pokušaja Selme Bajrame da uđe u Srbiju, ona je kasnije deportovana avionom jer ju je granična policija vratila nazad. Ovaj incident je od tada izazvao veliku raspravu na internetu.

U Srbiji je određenom broju lica zabranjen ulazak u zemlju, od kojih je jedan Sadik Hasanović, poznati učesnik “Zvezde Granda”. Godine 2021. zabranjen je zbog izvođenja nacionalističkih pjesama u mladosti. Nakon zabrane ulaska u Srbiju 2021. godine, pjevač je jasno stavio do znanja da njegov cilj nije da posjeti Srbiju, već da stigne na željenu destinaciju u Novom Pazaru.

“Iako sam razočaran zabranom ulaska u Srbiju, tješim se saznanjem da još uvijek imam na raspolaganju moju Bosnu i Sandžak. Oni mi pružaju mi ​​sve što mi je potrebno. Vrijedi napomenuti da iako sam pokušao da pređem granicu Srbije, moj krajnji cilj je bio Novi Pazar, a ne Srbija.”

Sadik Hasanović je u svojoj izjavi izrazio ličnu percepciju Novog Pazara, bez obzira na njegov zvanični status u Srbiji. Za njega je Novi Pazar njegov Sandžak. Ukoliko u Novom Pazaru naiđe na poteškoće, namjerava da se pebaci u crnogorski dio Sandžaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *