"Roditelji bili musIimani, nisam ih mogla mijenjati ali vjeru jesam: Najveće zvijezde odrekIe se lslama, 0na ima š0k razlog

“Roditelji bili musIimani, nisam ih mogla mijenjati ali vjeru jesam: Najveće zvijezde odrekIe se lslama, 0na ima š0k razlog

Renomirana ličnost u svijetu glazbe, Fahreta Živojinović koja je svima nama poznatija kao Lepa Brena je otvoreno priznala svoje odstupanje od islama i prihvaćanje pravoslavlja. Poslije toga je uzela kršteno ime Jelena i pored svega se sa svim srcem zalaže za očuvanje pravoslavnih tradicija i radosno slavi spomen na Svetog arhanđela Mihajla sa svojim najmilijima.

Pjevač Sinan Sakić je rođen kao musliman, ali je kroz duboki osjećaj duhovnog mira u buduzmu otkrio svoj poziv kada je sa suprugom putovao u Indiju i njegov susret sa vodičem tamo su ostavili neizbrisiv trag u njegovoj duši.

Nada Topčagić je odrasla u muslimanskom domu, a odluku o prelasku na vjeru je donijela radi nezadovoljstva okolnostima oko islamskog ukopa njenog oca. Indira Radić je pjevačica rođena u roditeljima od različite vjere, a ona se preobratila i ponosno se identifikuje sa pravoslavljem, pa je ona čak i jednom prilikom snimila pjesmu “Srpkinja me majka rodila”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *