“Zima nije prošla, očekujte 30 cm snijega!” Meteorolog upozorio: Stiže vremenski preokret, evo i kada..

“Zima nije prošla, očekujte 30 cm snijega!” Meteorolog upozorio: Stiže vremenski preokret, evo i kada..

Početkom februara meteorolog Nedeljko Todorović vješto je identificirao izvor divnog vremena koje trenutno vlada. Kada su ciklone u pokretu, one ne samo da donose oborine i učinke hlađenja, već uvode i jugozapadno strujanje zraka s nižih geografskih širina, što rezultira višim temperaturama na čelu ciklona.

U sljedećih deset dana mogućnost prehlade je potpuno nikakva. Umjesto toga, očekuje nas toplije razdoblje popraćeno maksimalnim temperaturama koje za desetak stupnjeva nadmašuju prosječne. Inače, prosječna maksimalna temperatura februara kreće se oko sedam stupnjeva. Stoga bismo trebali očekivati ​​da će temperature prijeći tu temperaturu za otprilike 10 stupnjeva do dolaska sljedeće hladne fronte, koja se može pojaviti negdje nakon 10. februara.

10. februar će označiti početak prijelaza u odijevanju, popraćen padom temperatura koji će zahtijevati prilagodbu grijanja 11. i 12. Kako stiže sredina ovog mjeseca, očekujemo znatno smanjenje temperature i mogućnost padalina. U planinskim predjelima predviđam minimalno 30 cm snijega. Preuranjeno je proglasiti kraj zime još uvijek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *