Kardiolog up0zorava: 0vo je granica donjeg krivn0g tlaka koja dovodi do srčan0g

Kardiolog up0zorava: 0vo je granica donjeg krivn0g tlaka koja dovodi do srčan0g

Visok tlak može da predstavlja zdravstveni problem koji je ozbiljan i njegovo svakodnevno praćenje je ključno kada je u pitanju pravovremeno uočavanje i reagovanje na promjene koje bi mogle da budu rizične.

Ako dijastolički (niži) tlak dosegne višu razinu, onda to može i da ukazuje na povećani rizik od srčan0g, a u objavljenom časopisu “Hipertenzija” gdje je analizirano 1207 pacijenata su se dijastoličke vrijednosti kretale od 90 do 100, pa su rezultati pokazali da oni ispitanici sa višim vrijednostima toga tlaka imaju dvostruko veći rizik od srčan0g u usporedbi sa ostalim sudionicima istraživanja.

Visok tlak kod mladih osoba može da bude ključan faktor u dijagnosticiranju sračn0g rizika, stručnjaci su rekli da su se iznenadili da čak mali porast tlaka može da ukazuje na potencijalnu 0pasnost. Ako ste ikada osjećali nelagodu prilikom naglog ustajanja, to govori da vam gornji tlak blago pada, a osobe čiji tlak dramatično varira u takvim situacijama imaju dvostruko veći rizik od razvoja srčan0g.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *