Ne bacajte ni slučajno koru od 0ve voćke: Liječi ps0rijazu, skida bradavice i izbjeljuje zube

Ne bacajte ni slučajno koru od 0ve voćke: Liječi ps0rijazu, skida bradavice i izbjeljuje zube

Vrlo često baninu koru ljudi odbacuju bez razmišljanj, ali ipak u mnogim kulturama, posebno u Indiji se ona koristi kao prirodni lijek za različite svrhe, dok njena upotreba u njegovnju kože i oralnoj higijeni može da bude zaista iznenađujuća.

Utrljavnje unutrašnje strane kore može direktno na kožu ublažiti svrab i pomoći vam da liječite stanje kao što je psorijaza, dok ovaj jednostani način može da vam pruži olakšanje i poboljša zdravlje kože.

Bezopasne bradavice se mogu također da tretiraju sa bananinom korom, a redovno trljanje unutrašnjosti kore na bradavicama može da pomogne u njihovom postupnom nestanku. Za izbjeljivanje zuba jednostavno utrljajte unutrašnju stranu kore svakodnevno najmanje 15 dana i tada ćete da primijetite poboljšanja u bjelini i sjaju zuba.

Pored tog ašto ove metode nisu znanstveno potvrđene i one predstavljaju prirodne i pristupačne alternative kada je u pitanju njega kože i oralne higijene, dok je uvijek preporčljivo da se konsultujete sa dermatologom ili stomtologom prije nego što primjenite ove metode kao tretmane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *