H0rmoni, pretjerana debIjina, sve kreće od šitnjače: Lijek imate kod kuće, a evo šta da koristite

H0rmoni, pretjerana debIjina, sve kreće od šitnjače: Lijek imate kod kuće, a evo šta da koristite

Ukusni napitak kojeg sami možete da napravite kod kući koji je bogat vitaminima, mineralima i antioksidansima je idealan za poticanje rada štitne žlijezde i za generalno poboljšanje zdravlja, a ovaj napitak je podijelila Syeda Kiran Zahra Hussain koja je certificirana holistička nutritivna terapeutkinja.

Potrebno vam je za ovaj recept 7 šoljica izvorske i filtrirane vode, jedna šoljica 100 postotnog soka od brusnice, jedna četvrtin kašike suhog đumbira, pola šoljice cejlonskog cimeta, četvrtina kašike muškantnog oraščića, tri četvrtine šoljice svježe iscjeđenog soka od narandže, četvrtina šoljice svježe iscjeđenog soka od limuna.

Kada imate problem sa štitnjačom, to ne proizvodi dovoljno h0rmona i može dovesti do ozbilnijih zdravstvenih problema ukoliko je ne budete liječili i redovna konzumacija ovog napitka će vam pomoći da regulišete rad štitnjače. Također se i preporčuje da izbjegavate hranu koja može da ometa rad štitnjače kao što je brokula, cvjetača, kelj, špinat, repa, soja i kikiriki, a da više koristite hranu bogatu antioksidantima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *