“Vidjela sam kako mojoj unuci visi vilica od batina, a onda kako joj monstrum puca u glavu!” Ispovijest Nizamine bake, žrtve Nermina iz Gradačca (Video)

“Vidjela sam kako mojoj unuci visi vilica od batina, a onda kako joj monstrum puca u glavu!” Ispovijest Nizamine bake, žrtve Nermina iz Gradačca (Video)

Prošlo je šest mjeseci od tragičnog događaja u Gradačcu, gdje je Nermin Sulejmanović (35) lišio života nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović (38), te Denisa i Džengiza Ondura, oca i sina koje je poznavao. Teška srca, Nizamina nana je smogla hrabrosti da u cijelosti ispriča tužan događaj, ali se i prisjetila svog posljednjeg susreta sa voljenim unukom.

Uz suze, ožalošćena baka otkriva kako je Sulejmanovićev snimak, koji je podijelio na svom profilu, ne prestaje pratiti svakog trenutka. Tog određenog dana cijela je porodica bila izjedana od bijesa dok su se okupili gledati video. Zaintrigirana njihovom intenzivnom usredotočenošću, nisam mogla a da ne priđem i zatražim da to pogledam.

U tom mi se trenutku u mislima utisnula slika koju nikada neću zaboraviti. Sjedeći na klupi, moja Nizama sa vilicom koja joj visi, dok se zvijer raspituje zašto ga je odlučila prijaviti. Kratkim odgovorom objašnjava da je bilo strah za dijete, a onda joj je pucao u glavu.

Nekoliko dana prije njezine smrti pojavila se na našim vratima zajedno sa svojom kćeri. Imala je primjetnu auru nelagode i strepnje. Pitala sam je o nedavnom gubitku kilograma, a ona mi je povjerila da su joj izazovi majčinstva uzrokovali besane noći. S osjećajem nelagode, izgovorila je: “Moram otići.” Zagrlile smo se i pozdravile. Nisam ni slutila da će ovo biti naš posljednji susret…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *