Jugoslavija je ludila za njom, njena ljepota je bila božanstvena! 1991: Znate li ko je na slici? (Foto)

Jugoslavija je ludila za njom, njena ljepota je bila božanstvena! 1991: Znate li ko je na slici? (Foto)

Svojom očaravajućom privlačnošću i neospornim umijećem u glumačkoj umjetnosti, bez napora osvajala je sve koji je sretnu, učvršćujući svoju poziciju jedne od najomiljenijih glumica na prostoru SFRJ. Svojim neodoljivim šarmom zaljubila je nebrojene muškarce, a krasila je filmska platna u mnoštvu domaćih filmova.

Nakon preseljenja u SAD, ostvarila je nekoliko značajnih uloga u poznatim svjetskim produkcijama, s posebnim naglaskom na vrlo hvaljene serije “Lost” i “Babylon 5”. Rođena 7. septembra 1955. u Zagrebu, svoje iznimne sposobnosti iskazala je u brojnim filmskim projektima. Među svojim izvanrednim nastupima, osvojila je publiku u hvaljenom filmu “Otac na službenom putu”, koji je osvojio cijenjenu Zlatnu palmu na renomiranom filmskom festivalu u Cannesu.

Krajem 1991. ona i njen suprug Goranan Gajić odlučili su napustiti svoju domovinu i preseliti se u SAD. Nakon jedanaestogodišnjeg izbivanja, 2002. vraća se u Hrvatsku i preuzima glavnu ulogu u predstavi ikone Rade Šerbedžije. Riječ je naravno o Miri Forlan, vrlo cijenjenoj glumici porijeklom s naših prostora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *