Rješenja za nadutost, Ioš dah i urinarnu inkontinenciju: Evo šta treba što prije da 0dradite

Rješenja za nadutost, Ioš dah i urinarnu inkontinenciju: Evo šta treba što prije da 0dradite

Nadimanje, te l0š dah mogu da budu česti problemi koji su uzrokovani začinjenom hranom, te nedovoljnom fizičkom aktivnošću i l0šom oralnom higijenom, a ti problemi zaista znaju da budu neugodni ali imamo za vas par jednostavnih i prirodnih način da ih ublažite.

Za nadutost i plin0ve: Vi bi trebali koristiti mekanu četku i izvoditi kratke i brze pokrete u smjeru srca, a počnite sa nogama, pa onda rukama i na kraju trbuhom sa laganim kružnim pokretima, a ta masaža bi trebala da traje par minuta i redovno vježbanje će također da vam pomogne u smanjivanju nadimanja.

Za l0š dah vam je potrebna uravnotežena prehrana bogata sa probioticima, a pored toga morate praktikovati temelju oralnu higijenu uključujući pranje zuba, korištenje zubnog konca, te da redovno posjećujete stomatologa. Osim toga treba da ispirete usta sa cimetom, a sipajte kašikicu cimeta u šolju vrele vode pa ostavite da stoji deset minuta i poslije toga isperite usta.

Za urinarnu inkontinenciju možete da stanete uspravno i da podignete ruke iznad glave pa ispružite cijelo tijelo, a onda se sagnite polako naprijed u struku pa probajte da dodirnete pod i tu vježbu ponavljajte par minuta dnevno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *