Dedo pucao u lopove koji su tukli njega i suprugu: Jedan podlegao, a drugi teško ranjen (Foto)

Dedo pucao u lopove koji su tukli njega i suprugu: Jedan podlegao, a drugi teško ranjen (Foto)

Ljubomir Mitev, stanovnik sela Kojkovo u blizini Kratova u Sjevernoj Makedoniji, oslobođen je optužbi za ubistvo kada se branio tako što je smrtno ozlijedio jednog od dvojice pljačkaša. 2013. godine, malom selu Kojkovo smještenom u planini, oronula kuća postala je poprište pljačke kada su dvije osobe, Zoran Zlatkov (28) i Borčo Ivanov (30), nasilno ušle u prostorije.

Ljubomir je izdržao divljački napad koji je uključivao nasilno stavljanje najlona na usta. Agresivno je bačen na tlo i fizički maltretiran. Nakon toga je užetom bio vezan za stolicu, dok je njegova supruga bila ispod deke i izložena zlostavljanju.

Iskoristivši privremenu diverziju uzrokovanu potragom lopova za novcem u drugoj prostoriji, brzo je pobjegao. Očevom lovačkom puškom lišio je života Zlatkova, a ozlijedio Ivanova. Zbog toga je preživjeli uljez dobio kaznu od osam godina zatvora.

Optužbe za ubistvo s kojima se suočio Ljubomir izazvale su veliko negodovanje u javnosti, a njegovi pravni zastupnici oštro su tvrdili da se radilo o čistoj samoobrani. U konačnici je optužba za ubistvo odbačena, a umjesto toga sud mu je izrekao uvjetnu kaznu zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *