Nevjer0vatne vještine u kuhinji sa mikrovalnom: Otkrijte 7 trikova koji vam mogu olakšati život

Nevjer0vatne vještine u kuhinji sa mikrovalnom: Otkrijte 7 trikova koji vam mogu olakšati život

Mnogi ljudi mikrovalnu koriste samo za podgrijavanje hrane, ali ipak ona nudi još par stvari koje vam mogu biti korisne u kuhinji.

Olakšano ljuštenje bijelog luka: Stavite češanj bijelog luk u mikrovalnu i to samo na 15 sekundi, a poslije toga ćete vrlo lako da skinete ljusku.

Cijeđenje sok: Kako bi maksimalno iskoristili sok iz citrusa kao što je narandža ili limun, to zagrijte u mikrovalnoj na 10 sekundi, a to omekšava vlakna unutar voća, te vam olakšava cijeđenje.

Omekšavanje smeđeg šećera: AKo vam se smeđi šećer stvrdnuo, onda ovlažite kuhinjski papir pa ga stavite preko šećera i u mikrovalnu na 25 sekundi.

Za dekristalizaciju meda, samo skinite poklopc sa tegle pa zagrijte u mirkovalnoj na 30 do 40 sekundi. Također vam mikrovalna može pomoći kada želite oguliti tvrdo povrće kao što su tikvice i samo ih zagrijte na dvije minute.

Također napravite brzi francuski tost u mikrovalnoj, gdje možete namazati donji dio šoljice maslacem i napuniti je sa narezanim kruhom i u jednoj šoljici izmiješajte jaja i mlijeko pa prelijte preko hljeba i kuhajte jednu minutu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *