Nipošto se ne opuštajte: Meteorolog objavio kakvo vrijeme nas čeka sa početkom proljeća, iznenadit ćete se (Foto)

Nipošto se ne opuštajte: Meteorolog objavio kakvo vrijeme nas čeka sa početkom proljeća, iznenadit ćete se (Foto)

Nedeljko Todorović, meteorolog, dao je uvid u vremenske prilike koje se očekuju za mjesec mart, govoreći o potencijalnoj pojavi snijega. Kako je Todorović rekao očekuje se da će snježne padavine biti isključivo u visinskim predjelima iznad 1.500 metara. Na Kopaoniku je trenutno nakupljeno oko 20 centimetara snijega, uglavnom na izloženim područjima.


Pod pretpostavkom da se staze odgovarajuće održavaju, ova bi količina trebala biti dovoljna za potrebe skijanja. Međutim, kada se radi o predviđanju vjerojatnosti snježnih padalina u martu, pružanje pouzdane prognoze je nemoguć zadatak. Iako je važno priznati da se povijesno, konačna pojava snježnih padalina obično događa blizu 21. marta, ipak je potrebno uzeti u obzir da se mogućnost snijega ne može u potpunosti zanemariti.

Meteorolog, iako izražava skepticizam u pogledu vjerovatnosti značajnog hladnog vremena, predviđa da će svi hladni dani koji se dogode biti kratki i beznačajni. Iako nije sasvim sigurno, meteorolozi predviđaju izostanak snježnih oborina u nizinskim predjelima u prvih deset dana marta. Ipak, budite uvjereni da će planinska područja još uvijek biti prekrivena snježnim pokrivačem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *