Ako vas neko ponizi i uvrijedi samo mu recite ove 3 riječi: Momentalno ćete ga “ugasiti”!

Ako vas neko ponizi i uvrijedi samo mu recite ove 3 riječi: Momentalno ćete ga “ugasiti”!

Kada se suočite sa situacijom u kojoj vam neko uputi šalu ili uvredu, može biti izazovno odrediti odgovarajući odgovor. Međutim, ako odlučite da ne uvrijedite, to bi potencijalno moglo dovesti do nastavka takvih pogrdnih komentara. Pojedinac koji ima najviše znanja o primjerenom ponašanju u takvim okolnostima bio bi stručnjak za obrasce ponašanja, posebno netko poput Sarah Jane Ho, koja je svoje obrazovanje stekla na Harvardu.

Kada se suočite s nepristojnom primjedbom, ljubaznim odgovorom i jednim pitanjem možete se učinkovito suprotstaviti negativnosti usmjerenoj prema vama. Spominje da je u slučaju da vam se neko obratio neljubazno, njezin tipičan odgovor bio da podigne pogled i upita: “Jesi li dobro?”

Prema Sari, ton ima značajnu težinu. Umjesto da budete nagli i odsječni kada pitate: “Jesi li dobro?”, ključno je usvojiti prijateljski i topao ton. Prema njezinim riječima, u situacijama u kojima ljudi pokazuju nepristojnost, često smatra da je suzdržavanje od odgovora najprikladniji postupak. Bez obzira ko izgovori negativan komentar, važno je zadržati kontrolu nad vlastitim emocijama i ne dopustiti im da diktiraju vaše raspoloženje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *