Dejan Dragojević gradi džamiju u svom dvorištu?! Hoće da klanja tokom svetog mjeseca: "Pokazat ću vam!" (Foto)

Dejan Dragojević gradi džamiju u svom dvorištu?! Hoće da klanja tokom svetog mjeseca: “Pokazat ću vam!” (Foto)

Javnost je zatekla neočekivani prelazak Dejana Dragojevića na islam, posebno s obzirom na njegovu prijašnju povezanost sa zadrugom, i izazvala veliku buru. S velikim entuzijazmom aktivno je sudjelovao na svom YouTube kanalu, raspravljajući o značaju ramazana i željno dijeleći svoje nadolazeće težnje.

Mjesec ramazan, sa svojom ljepotom i značajem, ima jedinstvenu i cijenjenu poziciju kao jedno od najomiljenijih i najpoštovanijih razdoblja u godini. Dragojević je pojasnio da će u Srbiji, gdje je malo džamija i ograničen broj vjernika, pokazati kako okolina reagira na manju zastupljenost ramazana kako bi publika razumjela.

Iako sam razočaran što ove godine neću moći posjetiti Saudijsku Arabiju, destinaciju koju sam čeznuo istražiti, i dalje sam optimist glede mogućnosti da to učinim sljedeće godine, ako Bog da. Povremeno mi je na pamet pala ideja o izgradnji male džamije u vlastitom dvorištu kao privatnog svetišta za molitvu i pobožnost. Dok sam se pripremao za ramazan, elaborirao sam, nedavno mi je pala na pamet jedna usputna misao.

Dejan je u svom YouTube obraćanju predložio da se dogovore oko grupe, menija za iftar i izbora gostiju koji će biti pozvani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *