Savjeti doktora Čubrila za najbrže pražnjenje crijeva: “Pred spavanje pojedite ovu voćku i ona će očistiti crijeva kao budložer”

Savjeti doktora Čubrila za najbrže pražnjenje crijeva: “Pred spavanje pojedite ovu voćku i ona će očistiti crijeva kao budložer”

Dr Dejan Čubrilo, specijalist sportske medicine i profesor fiziologije, učinkovito je otklonio sve nesporazume oko procesa detoksikacije. “Trenutno je detoksikacija nevjerojatno popularna. Međutim, nisam za sudjelovanje u privremenim i trendovskim detoksikacijama kao što su ‘trodnevni detoksikacija’ ili ‘trodnevni post’. Osim toga, ne podržavam samo ovisnost o 10-dnevnom čišćenju sokom.

Iz moje perspektive, od ključne je važnosti promatrati detoksikaciju kao sveobuhvatan sustav. Kada naš probavni sustav ne funkcionira optimalno, hrana postaje osjetljiva na različite mikroorganizme, uključujući bakterije i gljivice. Ovi mikroorganizmi cvjetaju u nehigijenskom okruženju.”

Dr. Čubrilo predlaže da umjesto traženja lijeka svoju pažnju usmjerimo na modificiranje okoline kako bismo spriječili pojavu bolesti masne jetre. Prirodna posljedica ovog stanja je povišenje razine inzulina, što potiče nakupljanje masti u jetri – svrhovit učinak inzulina. Treba naglasiti da holesterol ne potječe iz hrane koju unosimo. Problemi s probavom mogu nastati zbog redovite konzumacije ćevapa i mesnih pljeskavica, dok povećana razina inzulina može potaknuti jetru da stvara holesterol.


Tokom procesa detoksikacije, vrlo je preporučljivo potpuno ukloniti jaja iz prehrane. Nije preporučljivo konzumirati mlijeko niti u jednom trenutku procesa detoksikacije. Osobe starije od 30 godina trebale bi izbjegavati konzumaciju mlijeka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *