0va 4 sastojka nemojte nikako stavljati u kafu: Štete i truju 0rganizam, a jedan je omiljen

0va 4 sastojka nemojte nikako stavljati u kafu: Štete i truju 0rganizam, a jedan je omiljen

Kafa je jedna vrlo bitna stvar za mnoge ljude na našim prostorima i svi je vole popiti ujutru. Za one koji ne preferiraju crnu, postoje i zdravije opcije koje će dodati posebnu aromu, ali također i postoje četiri loša dodatka za kafu koja mogu da unaprijede njen prirodni ukus.

Aromatični dodaci: Dodavanje vještačkih aroma kao što su to vanilia, lješnjak, karamela ili slično često podrazumijeva unošenje rafiniranog šećera i vještačkih boja u kafu, a ako već želite da poboljšate ukus onda probajte sa par kapi prirodnog ekstrakta kao što je vanilija ili orašasti plodovi koji su bez šećera.

Vještački zaslađivači: Zaslađivači bez kalorija vama mogu da djeluju kao prava opcija za uravnoteživanje težine ali ipak ih povezuju sa problemima kao što su dijabetes, poremećaj metabolizma i slično, a alternativa bi bila korištenje prirodnih zaslađivača bez kalorija kao što je čisti ekstrakt stevije.

Dodavanje ne mliječnih zaslađenih pavlaka: Dodatak ovog tipa često sadrži visoke količine kukuruznog sirupa, a koji donosi šećer i nepotrebne kalorije, dok bi alternativa bila dodavanje mlijeka sa malo masti ili nemasnog mlijeka, te bademovog mlijeka za prirodnu kremastost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *