Imate li sitne bubuIjice po leđima? 0bratite pažnju dok nije kasno - izbacite 0dmah ove namirnice

Imate li sitne bubuIjice po leđima? 0bratite pažnju dok nije kasno – izbacite 0dmah ove namirnice

Male crvene tačkice koje se pojavljuju na tijelu bi mogle zapravo da budu znak netolerancije na gluten, a uz ekcem i psorijazu su česti simptomi svrab i suha kože, što je zapravo i odgovor sistema na gluten, dok uobičajni simptomi netolerancije uključuju umor i probavne probleme.

Vrlo je bitno znati da izbacivanje glutena iz ishrane nije uvijek rješenje, te može da dovede do drugih problema kao što su bezvoljnost, te smanjena energija.

Ako vi niste osjetljivi na gluten, onda potpuno smanjenje njegovog unosa može da bude bolje od potpunog izbacivanja iz ishrane jer potpuno izbacivanje može da uzrokuje energetski deficit i umor.

Namirnice koje u sebi sadrže gluten su brašno, piv0, raž, ječam, pšenica, žitarice, energetske pločice, te veganski proizvodi od glutena, čips i pržena hrana. Ono što se još treba znti o glutenu jeste da dijeta bez glutena može da poboljša probavu, ali to uvijek i nije baš slučaj, dok potpuno izbacivanje glutena smanjuje unos vlakana i sve to može da uspori metabolizam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *