Obratite pažnju, možda je slučajno imate: Vlasnik za 0vu kovanicu od 2 eura traži čak 99.000 eura! Evo i zbog čega

Obratite pažnju, možda je slučajno imate: Vlasnik za 0vu kovanicu od 2 eura traži čak 99.000 eura! Evo i zbog čega

Riječ je o oglasu koji se odnosi na kovanicu od dva eura koja se smatra iznimno malom, a vlasnik je u zamjenu za njezinu nabavu tražio pozamašnu svotu od 99.000 eura. Bogata povijest njemačkog grada Bremena lijepo je obilježena na novčiću. Ovo izvrsno djelo prikazuje poznate gradske znamenitosti, poput gradske vijećnice Bremena i kipa Rolanda od Bremena.

2010. godine posebna kovanica predstavljena je tržištu s proizvodnjom od 30 milijuna komada. Postavlja se pitanje: kako trgovac na malo racionalizira svoju previsoku cijenu Procijenjen na nešto više od 3000 eura, visoko cijenjeni kovani novac od dva eura “Grace Kelly” stručnjaci smatraju najvrjednijim. Ipak, može li se doista opravdati trošak kovnice u Bremenu?

Prema vlasniku, ovaj novčić ima sposobnost da bude “monumentalna varijanta” zbog svog jedinstvenog sastava. Za razliku od tipične kombinacije nikla, bakra i mesinga, ovaj je novčić izrađen od jednog metala, što rezultira njegovom “čistom” prirodom. Vlasnik tvrdi da je njegov novčić od 2 € jedinstven, jer do sada nije pronađen nijedan drugi identičan novčić, što ga čini doista jedinstvenim predmetom dostupnim za kupnju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *