Stari običaj koji privlači novac u danom: Nikad ne pozajmljujte novac 0vim danom, a jednu novčanicu uvijek morate čuvati

Stari običaj koji privlači novac u danom: Nikad ne pozajmljujte novac 0vim danom, a jednu novčanicu uvijek morate čuvati

Postoje neka uvjerenja oko finansijske sreće i vjeruje se da određeni običaji i navike posjeduju moć koja može utjecati na materijalnu situaciju, a sada ćemo i pričati o nekim uvjerenjima.

Darovanje novčanika: Smatra se da nipošto ne bi trebali davati prazan novčanik kada ga nekom dajete jer se vjeruje kako to može odbiti novac, pa bi se obično trebao staviti neki novac unutar novčanika kako bi se privukla finansijska situacija.

Najbolje vrijeme za traženje povišice: Moderna istraživanja su i dokazala kako je najbolji dan za traženje povišice četvrtak, a ranije se vjerovalo da je srijeda prijepodne najbolje vrijeme kada to možete uraditi.

Također se smatra da zviždanje odbija novac i čišćenje mrva sa stola rukama, a također i krpljenje džepova koji su pukli se smatra vrlo bitnim kako ne bi novac “ispadao” iz njih.

Također se vjeruje da nije preporučljivo pozajmljivati novac naveče ili utorkom, te da nije dobro pozajmljivati hljeb ili so jer se vjeruje da to dovodi problema. Također na dan plate se ne bi trebalo ništa trošiti sa vašeg računa nego bi čitava plata trebala da prenoći pa da je tek onda trošite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *