0vo su znakovi da u kući imate stjenice: Evo kako da ih se momentalno riješite

0vo su znakovi da u kući imate stjenice: Evo kako da ih se momentalno riješite

Stjenice inače predstavljaju jedan neprijatan zdravstveni problem, pa je ključno daa ih brzo detektujete i potpuno eliminišete, a one imaju životni vijek od četiri do šest mjeseci pa mogu da prežive duže vremena bez hrane i sve to njih čini komplikovanim za iskorjenjivanje.

Često se one ne mogu primijetiti, ali ipak je jasan pokazatelj da su tu izgriže’na k0ža, pa sve to može da dovede i do alergijskih reakcija i mogućih sekundarnih infekcija k0že, pa ih je zbog toga poželjno da ih se riješite.

Kako bi ih etektovali, možete da primijetite neprijatan miris kao da je plijesan u pitanju, a kada se pomiješaju sa ugroženima onda taj miris podsjeća na maline ili korijander, te može da se miješa i daje dojam zahrđalog mirisa. Također su bitna stvar za primijetiti ugrzii, te možete primijetiti i tragove izmeta, ali i čahure.

Kako da ih se riješite: Redovno je potrebno da perete posteljinu i da to bude barem jednom sedmično na 60 stepeni celzijusa, te usisavajte žarište stjenica. Uklonite također i nere jer ćete tako smanjiti njihova skrovišta. Pored svega toga je dobro da izbjegavate kartonske kutije, te budite oprezni nakon putovanja da svu odjeću stavite na pranje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *