Svi pravimo 0ve greške u mašinskom pranju: Evo zašto naša odjeća smrdi kada se osuši i evo šta trebate uraditi

Svi pravimo 0ve greške u mašinskom pranju: Evo zašto naša odjeća smrdi kada se osuši i evo šta trebate uraditi

Kvalitetna mašina za pranje veša i odgovarajući deterdžent vam mogu omogućiti da efikasno uklonite prljavštinu i u hladnoj vodi vrlo slično kao i u toploj. Sa pretjeranom upotrebom deterdženta vam to može da dovede do začepljenja dozatora za deterdžent i stvaranja neugodnog mirisa.

Isto tako previše omekšivača može da oteža čišćenje odjeće, pa je vrlo bitno da koristite mjernu čašu i da pratite upute na pakovanju deterdženta.

Kada imate posebno zaprljane predmete, onda nemojte koristiti više detrdženta i omekšivača nego se prepočuje da pokrenete pranje dva ciklusa pranja. Također i nepravilno sušenje može da ima jednako štetne efekte, pa prekomjerna upotreba automatskog sušenja vam može dovesti do bržeg trošenja ili izblijeljivanja vaših predmeta.

Vrlo bitno je da vam se veš ne bi počeo neprijatno osjetiti da odmah ispraznite mašinu kada završi i da otresete veš prije nego ga budete vješali. Ostatke deterdženta sa gume na vratima mašine je potrebno da očistite također i vrlo bitna stvar koju ljudi redovno zaboravljaju jeste čistiti redovno ladicu za deterdžent. Dobro bi bilo kada bi jednom mjesečno pokrenuli mašinu bez veša korištenjem dezinfekcijski deterdžent i sirće kako bi mogli osigurati njenu čistoću i efikasnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *